El cementiri municipal obre les seves portes per a la celebració d’un concert nocturn

El concert, que porta per títol “1 Piano & 200 Velas” tindrà lloc el 14 de juliol a les 22 hores. 


El cementiri municipal de Terrassa obre les seves portes aquest 14 de juliol per a la celebració d’un concert nocturn del pianista David Gómez. L’espectacle porta per títol “1 Piano & 200 Velas”, i presenta una selecció d’obres dels compositors Astor Piazzolla, Frédéric Chopin i Manuel de Falla. El programa també fa un recorregut per obres pròpies de l’artista, que aprofitarà el concert per a fer la presentació del seu nou àlbum “Pianographie”, gravat recentment a Anglaterra. El concert tindrà lloc al peu del temple multiconfessional del cementiri, i començarà a les 10 de la nit.


Una manera diferent de conèixer el cementiri


El cementiri municipal de Terrassa forma part del projecte “Cementerios vivos”, de l’Asociación Nacional de Entidades y Empresas Municipales de Servicios Funerarios y de Cemeterios (AFMC). Aquesta iniciativa té l’objectiu de potenciar el coneixement del patrimoni artístic, històric, cultural i paisatgístic que s’amaga dintre dels cementiris.
Funerària ajuda a la difusió del patrimoni del cementiri de manera regular amb la programació de visites guiades, la producció d’exposicions i la gestió de concerts i actuacions musicals vinculats a la celebració de Tots Sants.

Aquest any, com a novetat, l’empresa municipal vol explorar noves alternatives de difusió. En aquest sentit, l’actuació de David Gómez serà la prova pilot d’obrir l’espai de nit per a un propòsit lúdic i cultural com és la celebració d’un concert.

La iniciativa pretén també ajudar a donar una visió diferent de l’espai del cementiri, que es pot entendre no només des del seu ús habitual com a lloc d’honra i comiat dels nostres éssers estimats, sinó també des de d’altres interpretacions: espai de passeig, museu a l’aire lliure, reflex de la ciutat i la seva història, i, també ara, escenari de projectes culturals. Amb aquestes iniciatives, Funerària vol donar una visió diferent del cementiri, obrint-lo a col·lectius que habitualment no el visiten i ajudant a normalitzar la seva acceptació per a altres usos diferents del mortuori.


Informació relacionada:
Concert d’estiu al cementiri
http://www.funerariaterrassa.cat/concert-estiu/
Més informació i venda d’entrades
http://www.1y200.com/
Projecte “Cementerios vivos”
http://funerariaterrassa.cat/cementerios-vivos/