WDEC 2017 - EPITAAF vereniging voor funeraire archeologie

Tafofiel 36 - Extra Mei 2017 - Week van de Beegraafsplaatsen. 


De Europese Week van de Begraafplaatsen werd gelanceerd door ASCE, Association of Significant Cemeteries in Europe (www.significantcemeteries.org). Momenteel zijn er zo’n 130 Europese begraafplaatsen uit meer dan 20 Europese landen bij deze organisatie aangesloten. Ook een aantal verenigingen die betrokken zijn bij het funeraire lid van ASCE.

In 2017 wordt de Week van de Begraafplaatsen voor de vijftiende maal georganiseerd, tussen zaterdag 27 mei en zondag 4 juni 2017 met tal van rondleidingen in Brussel, Vlaams-Brabant, Antwerpen, Limburg West- en Oost-Vlaanderen.


Ook vzw Epitaaf neemt deel aan dit jaarlijks evenement. Dit jaar bieden we een rondleiding aan op de gemeentelijke begraafplaats van Watermaal-Bosvoorde, een bosrijke gemeente in het zuiden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Deze begraafplaats werd geopend in 1875 op de heuvelrug van de Woluwevallei. Zij beschikt over een grafgalerijencomplex, o.a. zijn geografische ligging bleek hiervoor geschikt. De focus van de rondleiding ligt dan ook op deze constructies.

Uiteraard houden we ook halt langs de meest markante graftekens zoals o.a. van Auguste Beernaert, Albert Droesbeke en Rik Wouters!.

De rondleiding zal doorgaan op zaterdag 3 juni 2017 en start om 14u00 aan de inkom van de begraafplaats (Buksboomstraat 57, 1170 Watermaal-Bosvoorde) voor een duur van 1u30 minuten en is gratis. U dient wel op voorhand in te schrijven op info@epitaaf.org met mededeling rondleiding WB – Week van de Begraafplaatsen 2017.